Malmöööööööö

Här sitter jag i ett alldeles tyst hus, för Tony och Leia är o besöker Micke o Tuva. Så här har man suttit och skrivit klart sitt arbete, kanon skönt! Det är faktiskt lite annorlunda att plugga nu när man har barn. Det krävs en bättre planering ;-). Snart är denna delkursen slut och jag ska börja vfua på en förskola i Karlskrona, ska bli jätte kul.

I veckan som gick så har det inte hänt så mycket. Men nu i helgen så har det hänt endel. I fredags så tog vi det väldigt lungt och segade framför tvn. I lördags så kom svärföräldrarna på besök och krävde lite kaffe, med all rätt då de hade med sig fika ;-). Leia blev kanonglad och busade och kelade för fullt. Men det blev ett kort besök då vi skulle vara på kalas hos Tilda som fyller 4år. Tänk var stor hon är lilla tildis :-D. Där bjöd dem på god tacospaj och tårta och alldeles för mycket kakor. Leia var väldigt gnällig och klängig till en början men det gick bättre efter en stund. Kvällen slutade med tv och soffa för omväxlingsskull. Vi såg på två filmer brudens bäste man och Las vegas tror jag dem hette. Las Vegas var väldigt rolig med skådespelarna Cameron Diaz och ?Aschton Kursher? tror namnen stavas nått sånt. På söndagen så ville Pernilla ha hjälp med sitt barnkalas. Det var tjugo barn bjudna dit, och det blev 15 barn som kom. (Konstigt att man som förälder inte ringer och säger att barnet inte kan komma. ) Det var faktiskt rikigt roligt att umgås med så många fyraåringar, vilka härliga ungar. Under tiden jag var där så var Tony o Leia hemma hos Micke och Alex och busade, hon hade varit helnöjd och haft jätte kul.

På kvällen så stack jag o Leia på de kända tacoskvällarna med Josse, Sandra och Sofie och givetvis med gosungarna Tuva och Casper me. Leia var väldigt gnällig och klängig igen och han knappt gå innanför dörren innan hon gnällde. Pust! Vet inte om det är magen på henne som krånglar eller hon är inne i en period. Vi har slutat ge henne banan för vi tror hon är allegisk mot de. Hon har ju vaknat någon natt då och då och bara skrikit och dragit upp benen och försökt prutta så då har vi uteslutit banan iaf då vi vet att hon åt banan den dagen som hon hade ont på natten. Hon har faktiskt inte haft ont i magen på natten sen dess. Eller jo bara lite.. på natten som var så fick hon lite ont i magen men det släppte efter en stund och hon sov HELA natten. Skönt!

Nu ser vi båda framemot lördagen nästa helg då vi ska ner till malmö för en hel dag. Ska bli super kul och skönt att få komma iväg bara jag o älsklingen. Leia ska vara hos mina underbara svärföräldrar, så tacksam att de ställer upp. Vi kommer nog gå någon runda i malmöstad och sen på kvällen ska vi på Wallmans festival där de "bjuder" på underhållning och grillbuffe. Kvällen avslutas med en övernattning på ett hotell och nästa dag börja med en efterlängtad frukostbuffe. MUMS vad gott det ska bli.

Ska väl rappotera gådagens bingolotto me. Såååå nära att vinna 250. 000 kronor. Whyy meee!
Ingen vinst åt varken Tony eller mig. Bätte lycka nästa gång vaa!?Men det är väl som man säger tur i kärlek, otur i spel.

Ha de bra alla nära o kära!

/Jeanette


    Leia

Fullt ös!!

Hej igen!

veckan som gott flöt på som vanligt, onsdagen var vi på bildvisning för att äntligen välja vilken bild vi skulle ha på Leia.
Så om två veckor kommer det fina fotot pryda vår vägg!

När fredagen kom fick vi ett plötsligt infall och rev ut vår sovrums garderob, for iväg till woody och handlade färg och slet på oss våra målabyxor, och så var vi igång igen...

Lördagen blev de forsatt målningsarbeten  eftermiddags fika hos pigge och sen vidare  till Micke och Elina på kvällen.
Där blev de lek för Leia och Hampus och pizza och starkt för oss vuxna. Kort och gott en hel lyckad kväll.
..Vuxna män gråter inte ..men var väldans nära att tårarna skulle rinna ner för kinden när vi såg filmen "ps. i love you" tips för dem som inte sett den!

Söndagen började med lite bakfylla sen iväg för storshopping på Ikea med min  (Tony) mor och far, som visade sig vara väldigt bra shopping sällskap ,då dem passade Leia och även bidrog med en generös peng till vårt allt för stora kvitto..Tack igen.
Söndagskvällen blev lång då vi inte kunde hålla oss utan slet fram skruvdragaren för att bygga ihop  möblerna till nya garderoben.

Och nu på måndagsafton..är vi helt slut , varit full fart för få ordning så mycket som möjligt i gardroben och saknas nu bara de sedvanliga listerna och ett par lampor. Själv stack ja iväg en runda för att köra lte styrketräning och squash med Micke.

 Stackars Leia har fått feber igen, men har ändå varit på bra humör idag och kollat undrade på oss när vi sprungit upp och ner för trappan med skräp o dylikt . Hoppas de inte bli lika långvarig feber denna gång...

Nu få de räcka..mer om oss nästa gång..God natt!






Vardag

Uppdatering från Casa de Broström-Karlsson!

Veckan som gott har väl flytit på som en....helt vanlig vecka.

Måndagen var vi på bvc och försökta mäta och väga Leia som blev vansinnig när hon hamnade på vågen (känsligt de där med vikten för tjejer) och inte blev de roligare när hon fick  en spruta!! men hon hämtade sig snabbt från detta trauma!

I onsdags var de sista babysimmet (tack gode gud) som inte var särskilt roligt enligt Leia-de var gnäll o stök mest hela tiden. Men visst de har inte bara varit stökigt ,vi har haft roligt mysigt där oxå. Återstå att se om de blivit några bilder sen när vi får skivan.

Roligare var de på kaskad i Lördags, där kusinerna Tilda, Marwin och Alex följde med.. och deras föräldrar så klart.
Även sysslingarna Kalle, Maja och Molly var där för ett dopp. Jeanette hade gjort storbak med pannkakor och plättor som vi bjöd på ,men förvånadsvis var de oss vuxna som uppskattde de mest!

Även förstått att ja inte lika säker ungdom längre,  då ja förväntasfullt kasta mig ner för rutscherbanan... men fastnar halvägs så ja måste ta egen fart för att når mitt slutmål. Detta möttes med diversa skratt och applåder från nästkommande åkare.  Fick lite tips och gav mig upp igen.. men slutade likadant!!...Me  jag kommer igen ,starkare än någonsin!

Efter badet blev de middag på kina och sen besök av Jessica, Micke och Alex för en filmkväll. Trots skeptism från alla utom mig såg vi en grymt bar film Batman the dark knight!

Och...Idag söndag, har vi firat Leia igen med goda vänner på besök. Trots en lite gnällig Leia efter vi väckt henne för kalaset var de väldans trevligt!

-Var även och hämtade ett par nya däck till gamla bettan i veckan, åkte upp och lånade farsan prylar o slängde på dem..och nu så rasslar bilen för fullt..undrar var ja gjort för fel denna gången.

De var allt från oss! Tack och hej leverpastej

MVh: Tony
 


Varför inte Bertil 14???

Hade Lotta på bingolotto sagt bertil 14 så hade vi varit två bilar rikare ;-).  Så typiskt! Fick ju fyra i rad väldigt snabbt o det var så nära att hon sa B13.. så retfullt! Tony o jag är två drömmare, så fort vi köpt lotter så sitter vi o pratar om vad vi ska göra för pengarna vi vinner. Det gäller att passa på innan man ser att det är en nit.

I fredags så var Pigge o Stefan hemma hos oss. Vi åt god mat och drack en hel del ;-). Kl halv tre så fick det vara nog, vi slängde helt enkelt ut dem. Eller nja, inte riktigt!

I lördags så vaknar man med värsta huvudvärken som håller i sig hela dagen. Men trots värk o elände så kör vi till brunnsparken där jag, tony o Leia matar ankorna. Jätte mysigt! Vi kör sedan vidare till bygget för att ta farväl av glidarna. Jag hoppas att ni få det jätte kul. Märk en viss sarkasm!

I dag så har jag pluggat halva dagen o sen bara myst med Leia. Hon har idag målat med fingerfärg som hon hade fått av pernilla i present. Äntligen har vi fått ett "nytt" handfat, skönt att slippa oron att skära sig igen.


Kram på er!






närmare 40 än 37,5

Nytt från aspvägen!

Efter en ovanligt gnällig Leia på öpna förskolan i måndags har hon varit redigt sjuk den här vecka  vår lilla tös.
Med 39,5 graders feber och  helt orkeslös  har Leia gjort  mamma och pappa redigt nervösa.
Nu är hon i alle fall på bättringsväg stackarn.

Men jag måste erkänna att även om de är så synd om lill tjejen så är de otroligt mysigt när hon vill lligga på bröstet o vila;)

Jeanette har även hon varit med om äventyr, efter kört bil till kalmar för första gången slutar de med en punktering i karlskrona. Men självständig som hon är rotar hon fram manualen och kavla upp armarna...och vipps så är däcket bytt och kommer hem som en hjälte!

Och nu kan ja inte skjuta på att skaffa nya däck till bilen längre, själv är ja väl inte lika självständig ringer och beklagar mig lite till far min och han lovar att hjälpa till med införskaffandet av nya däck, de tackar vi för!

Så med nya krafter sikta vi på en skön helg! Börja med en Middag med Pernilla och Stefan imorgon, gott!

Trevlig helg!


Leia söker tröst hos mammaPå bättringsväg

RSS 2.0