Förskola, Depression, Göteborg

Måndag var minst sagt en stor dag för familjen, Leia var på sin första dag på Gullvivans förskola, vi fick träffa några av de lärare som ska ta hand om vår lilla tös, och de va bara positiva intryck tyckte både Leia och jag.

Efter förskolan var de sen iväg med Safir till veterinären i Lyckeby för att ta bort sina stygn. Avslutade sedan eftermiddagen med McDonald's.


Senare i veckan efter lekt tillsammans med Leia på förskolan var de dags att ja skulle lämna Leia själv med lärarna.. och sitta nervös i personalrummet, men allt har gott kanonbra!


Jeanette och jag har klippt och pysslat i veckan också. Leia skulle nämligen har lite papper mm på förskolan så blivit några timmar med fotoletande o annat pyssel, kuligt!


På fredagen drabbades jag av en stor depression, nej de var inte vädret, inte att jeanette skulle iväg hela lördagen, inte att förälderledigheten snart är slut utan för att svinet (Micke) slog mig för första gången i squash!!  Ja har inte kommit över de än...


Jeanette och "brydarna" Stack på lördagen iväg mot Göteborg för fest och shopping ihop med brydgängets medlem Josse som flytt upp dit. Råa hamburgare, äggkartonger, trötthet och magont mm är vad ja hört av resan.. men dem har tydligen haft de trevligt!


Själv ägnade ja lördagen hemma hos min värsta fienden Micke, för en grabb kväll och fifa turnering, blev inte mycket spel för mig dock då Leia inte var sugen på sova men skönt o komma hemifrån lite i alle fall.


Söndagen blev de ett klassiskt besök uppe i bygget för att höra om deras resa, dem har ju varit i gran kanaria....eller var de rhodos eller var de Amsterdam eller var de danmark jaja dem är ju alltid iväg.., dem hade haft de bra i alle fall och hade fina presenter med till oss alla i familjen!


Ha de bra vänner och fiender!

/Tony


intagningsbesked och 60 års fest


En helg o vecka har gått sen förra inlägget,


Måndagen började Jeanette sin vfu (praktik) på en förskola i Karlskrona och är ganska trött när hon kommer hem , vilket ja kan förstå, ja är trött på kvällen efter bara haft Leia, och hon ta ju hand om ett helt gäng busfrön.


Övriga veckan rullade väl på som vanligt, men på torsdagen fick vi Leias intagnings besked, hon ska börja på Gullvivans förskola! Helt kanon!


Fredagen ringde vi förskolan och bestämde att hon skulle börja sin inskolning redan på måndag... Blandade känslor flög igenom oss, jisses var stort! Jeanette är väldigt frustrerad att hon inte kan vara med under inskolningen! Mer hur de har gått i nästa inlägg ...


På fredagskväll fick Leia besök av Farmor och Farfar som var tvungna att busa av sig lite innan dem ska iväg på ännu en charterresa...Och vi bli kvar här hemma som erfarna kattvakter..


Lördagen började vi med lite fika hos Pernilla, för att sedan göra oss klara för Hallabro el:s 60 års fest! Leia fick spendera kvällen och natten hos Mormor medans vi bussades till Tingsryd för en helkväll. Med halvtaskig mat men god dricka hade vi en kanon kväll.


Efter en hård Lördagskväll blev de en väldigt stilla söndagsmorgon, och på eftermiddagen åkte vi till Uno och Madde för lite försenat farsdagsfirande med mat och fika, allmänt trevligt skulle ja vilja säga.


Ps. Jeanette har fått shoppingfnatt, men inte är de något rännande på stan, utan de är Tradera som gäller nu för tiden, "de är de senaste"


Ciao!


datamys




Postat av: Elina

Vad roligt att få se en liten bild på Safira! Hoppas allt är toppen med er! Tavlan blev ju superbra. Kram på er våra älskade vänner

Safir är nog världens snällaste katt, vi kommer bra överrens och Leia är helt frälst vid katten och klappar myser med den. Ja kul och äntligen få upp bilden på väggen. Lev väl!


Safir

Nu har vi en ny liten familjemedlem, en liten kise som heter Safir. Elina, som jobbar på en djurklinik, hade fått in en liten svart kise, som hade löss och var undernärd med en böld på ryggen. De lappade ihop kisen och kastrerade och idmärkte henne på samma gång. Eftersom katten hade hittats i en tom källare så hade den inget hem så Elina ringde mig och kollade om vi ville ha en katt. Mitt första svar var faktiskt nej, men efter att ha funderat endel så beslutade vi oss för att åka och besöka kisen och se så att den verka redig. Det var ingen grann syn.. Safir hade en flera små sår och man kan känna varenda kota när man klappa henne. Men bortom det så såg man hur fin hon kommer att bli och vilken gosig och social katt hon är trots allt. Leia är alldeles tokig i henne och säger kssst (kisen) för fullt. Safir verka inte misstycka allt för mkt utan kan gosa tillbaka mot  Leia ibland. 

Ett annat ord Leia har lärt sig är lampa, men i hennes fall så blir det bampa. hehe! Första gången hon sa det riktigt tydligt var under dopet i lördags då hon pekade mot en lampa och sa bampa :).  Det var Liam som döptes, han är Tonys kusinbarn. Jätte fin dop... efteråt träffades alla i en lokal, där förrätten redan var uppdukad på bordet. Det kändes nästan som man var på ett bröllop. Leia var jätte nöjd och glad till en början och flörtade lite med människorna på kyrkbänken bakom oss.  Vi hann dock inte stanna till efterätten då klockan tickade iväg alldeles för fort och Leia blev trött och gnällig. Hon somnade direkt när vi satte henne i bilen då vi skulle hem. Krafterna försvinner snabbt när man ska orka charma alla :-D.

Fars dag var i söndags och även Dianas bröllop. Grattis Diana och Kekke!! Söndagsmorgonen började med att jag och Leia fixade en frukostbricka till Tony. Tonne fick en snygg t-shirt och en stickad cardigan av Leia, kanonbra klädsmak Leia har ;-).  Eftermiddagen spenderade vi hos svärfar där vi fick god mat och efterätt. MUMS!

Det är knappt att jag vill nämna hur det gick på bingolottot i söndags. Alltid så nära på storvinsterna.. Grrrr!
Tony fick faktiskt bingo, vi blev två sverigelotter rikare :-).

Nu har vi äntligen hämtat tavlan på Leia. Jätte fin blev den, vi är super nöjda!!

Ha de kanon!

Kramar

//Jeanette

  
  

Vi har tänkt börja kommentera era kommentarer ;-)

Postat av: Sandra

Jätte fina bilder!! =)
Tack Sandra! Hoppas att allt är bra med er.. längesen vi sågs juh :-/ Pussar


2008-11-09 @ 21:53:05 Postat av: Lillasyster

Vad välskrivet o fina bilder. Skit bra blogg. Första gången jag är inne o tittar. Fan, ni verka vara perfekta jävla familjen!(Blir lite avundsjuk)Ses snart hoppas jag. Kram till er tre, o den nya familjemedlemen!

Jajamen.. klart att vi är det :-D!! Det var ett tag sen vi sås me.. tiden bara rullar iväg. Har ju börjat praktisera nu, så man har inte mkt tid över. Stora kramar till din lilla familj!

2008-11-10 @ 20:20:38 Postat av: Sara.

ha en trevlig kväll:)

Jag antar att detta är lärarstudenten Sara :-). Hoppas att du ha det roligt på din praktik och att det går bra i ditt nya hus. Måste ta o träffas nån dag bara. Kram


Bilder från malmö

Hotellrum  

lilla torg wallmans


walmans2 

Wallmans

Få väl uppdatera nu, hade tänkt vänta tills vi hade kameran hemma..men min mor och far envisas med att gömma den varje gång vi är där. Så bilder kommer när vi tagit oss i kragen och hämtat den.

Förra veckan var de tydligen höstlov och stängt på öppna förskolan,;(
Men på tisdagen var Jeanette hemma och passade på att dra till leklandet med systrana sina, där fick Leia se en (apa) och hade för övrigt kanon kul med gänget! Senare på tisdags kvällen for vi upp till Leias farmor och farfar ,där njöt vi av goda kroppkakor och rullade sedan hem mätta nöjda efter en heldag.

Enda högskolan som har höstlov är tydligen malmös musikhögskola, Så Johan som spenderade lovet i kallinge kom förbi på torsdagskvällen för ett par glas och prat, himla trevligt!

Fredage ägnade vi åt att slänga massa skräp och tog de allmänt lungt  på kvällen för att vara pigga för den stora dagen!

När sedan Lördagsmorgonen kom, packade vi de sista och lämnade Leia hos farmor och farfar för att sedan beger oss  ner mot Malmö där Jag och Jeanette skulle spendera natten.

Första överaskning var hotellrummet som var otroligt stort och väldans fint! Här njöt vi av ett glas mousserande vin och gjorde oss i ordning för en helkväll på wallmans,
Gjorde ett mellanstopp på väg mot wallmans och tog ett glas rödtjut på uteservering på lilla torg, otroligt härligt.
Väl på plats kom nästa överaskning då vi fick kanon platser precis vid scenen!!
Med jätte god grillbuffé, vin, whiskey och en fantasikt show hade vi verkligen en höjda kväll!!

Efter frukostbuffén ,dagen efter ,var de dags att återvända hemmåt igen..men inga sura miner för de då vi verkligen saknade vår lilla ängel..
Och Leia blev faktiskt jättaglad när vi kom, hade vi inte väntat oss, och allt hade gått jätte bra med att spendera natten uppe i bygget. Så en trött familj åkte hem för att avsluta kvällen med pizza och bingolotto, och lämnade kanske två ännu tröttare barnvakter.

Bingo lotto var retfullt som vanligt, Jeanette hade väl en tre fyror och väntade på något av de rätta numrerna men sket sig som vanligt!! 

Nu siktar mot nästa helg då vi ska på dop och sedan är de ju farsdag! Undra var Leia har köpt..?

Ciao!

RSS 2.0